Viel Maxime voor de mooie ogen van Hillary?

MAXIME VERHAGEN KWADE GENIUS 

Voor mij heeft CDA minister Maxime Verhagen totaal onverantwoord gehandeld. Hij had de NAVO voortdurend moeten overtuigen, dat er aan het  Nederlandse besluit niet viel te tornen. De NAVO is en was verantwoordelijk voor de vervanging van de Nederlandse troepen door militairen van een ander land. In plaats daarvan heeft hij de indruk gewekt, dat Nederland zo’n beetje Gekke Henkie is en er wel opnieuw in zou stinken om de klus nog een jaar voort te zetten. 

Verhagen toonde zich weer eens het voorbeeldige knechtje van Amerikaanse belangen. Zijn manier van optreden is kenmerkend voor de enorme invloed van de Atlantici in zijn ministerie. Die nauwe banden met de VS zie je niet alleen bij de buitenlandse politiek, maar ook in het militaire apparaat en in de economie. Die banden zijn uiterst risicovol gebleken. Op Nederlandse investeringen in de VS werden grote verliezen geleden en de financiële crisis werd vooral veroorzaakt door de overname van Amerikaanse hypotheekpakketten, waarvan een fors deel nooit afgelost zou kunnen worden. De Nederlandse belastingbetaler mag er nog vele jaren voor opdraaien. Dat krijg je als je ons land kritiekloos overlevert aan Amerikaanse belangen. 

Ik moest denken aan een klein Tv-fragment. Maxime Verhagen loopt langs collega Hillary Clinton, die met iemand anders staat te praten. In het voorbijgaan drukt hij een vluchtig kusje op haar wang. Hillary kijkt hem verbaasd na. Is Maxime gevallen voor de mooie ogen van Hillary? Heeft hij haar stoer beloofd, dat hij dat appeltje wel eens zou schillen? Heeft hij daarom de druk in Nederland, die van buiten kwam ook binnen Nederland steeds verder opgevoerd om tenslotte de NAVO een brief te laten schrijven met het verzoek nog een jaar in Uruzgan te blijven? 

Maxime Verhagen heeft de val van het kabinet veroorzaakt, terwijl er nog heel belangrijke zaken geregeld moeten worden. Het maakt hem totaal ongeschikt om als Minister-president leiding te geven aan een volgend kabinet. Houdt Maxime Verhagen uit het Torentje!

Jaargang 2, Nr. 50.

One Response to “Viel Maxime voor de mooie ogen van Hillary?”

 1. Herman Olde Hartmann schreef:

  Beste John,

  Graag wil ik je wijzen op de site http://www.professorenmanifest.nl
  mijn inziens een site, die jou interesseert.
  Je emailadres heb ik niet, dus vandaar op deze wijze dan maar.

  Groeten Herman Olde Hartmann

Leave a Reply