Oppositie nu

GROENLINKS-PVDA

 

Het is echt ongelofelijk, dat de nieuwe regering probeert onder wetgeving en Europees recht uit te komen door te beweren, dat ons land door de toevloed van vluchtelingen, asielzoekers  en arbeidsmigranten in een crisis verkeert en daarom meent gebruik te kunnen maken van het staatsnoodrecht. Dan kan de regering besluiten nemen zonder goedkeuring te vragen aan het parlement.

De spreidingswet is ingetrokken. Er zijn van die gemeenten, die zich uit alle macht verzetten tegen de komst van vluchtelingen. Daardoor worden andere gemeenten zwaarder belast. In de Tweede Kamer werd ook gewaarschuwd voor het feit, dat dit beleid aan de rechter zal worden voorgelegd en door de rechter zal worden veroordeeld. Er zijn om dit moment te weinig huizen, zodat jonge mensen niet aan een woning kunnen komen. Er zijn dus de afgelopen jaren te weinig woningen gebouwd. Dat onvoldoende woningbouwbeleid is niet de schuld van de buitenlanders, maar de eigen schuld van al die gemeenten, die nu kampen met een tekort aan woningen door niet aan hun bouwplicht te voldoen.

Een ander heet hangijzer  is het stikstofprobleem. Wat mij daarbij opvalt is, dat er terecht wordt voorgeschreven, dat het aantal stuks vee moet verminderen, zodat er niet langer overbemesting optreedt. Boeren kunnen allerlei maatregelen nemen, maar het kan natuurlijk uitlopen op een te laag inkomen. Daarvoor zullen maatregelen nodig zijn. Dat mis ik in de discussies.

Wilders beloofde van alles. Maar het minimumloon wordt niet verhoogd. Het eigen risico blijft. Er wordt bezuinigd op onderwijs en op zorg. Zo blijft het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen niet alle zorgmogelijkheden behouden. Geert had het nog zo beloofd. Maar aandeelhouders houden hun belastingvoordeeltjes. Mensen in zware beroepen behoren een pensioenregeling, waarbij ze eerder met pensioen zouden mogen gaan.

Gezien mijn leeftijd zal ik het niet allemaal meer meemaken, maar voor mijn kinderen en kleinkinderen hoop ik op een betere toekomst, dan die deze regering hen nu geeft.

18e Jaargang, Nr. 806.

Leave a Reply