Biden of Trump

EN HET BELANG VAN EUROPA EN DE REST VAN DE WERELD

Ik ben voor Joe Biden, maar ik twijfel aan zijn gezondheid en vooral aan zijn geestelijke vermogens voor de komende jaren. Biden zou zelf zo verstandig moeten  zijn af te zien van een mogelijke tweede termijn

Het bovenstaande deel van dit blog had ik getypt toe70n    ik besloot naar het acht uur journaal op NPO1 te gaan kijken. Daar was net het bericht binnen gekomen, dat Joe Biden bekend had gemaakt af te zien van een strijd voor een tweede termijn in het belang van de Democratische Partij en in het belang van zijn land. De komende vier maanden zou hij alle energie investeren in zijn presidentschap. Aan het eind van het journaal kwam nog de mededeling, dat hij Vice President Kamala Harris ziet als zijn meest geschikte opvolger. Zij is zeer populair onder jonge vrouwen. Ze heeft hard gestreden voor een recht op abortus. Het komt er nu op aan, dat de Democratische Partij zich eensgezind achter de eigen kandidaat schaart en in de campagne benadrukt hoe welvarend de VS onder het bestuur van Biden is geworden. Als je het land leidt naar een duurzame economie, dan geeft dat heel veel werkgelegenheid om die verandering naar duurzaamheid te kunnen maken. Dat is het grote verschil met de Republikeinen, die alles liever bij het oude laten met aardolie, aardgas en steenkool als energiebronnen in plaats van groene energie van waterkracht, zon en wind.

Een herhaling van een presidentschap van Donald Trump zou niet in het belang van Europa zijn. Het is twijfelachtig of Trump zijn idee uit de NAVO zou doorzetten en of hij de hulp aan Oekraïne zal voortzetten. Dan zou Europa  veel meer op eigen benen moeten komen te staan. Trump zal het niet aandurven de steun aan Israël te stoppen, want dan verliest hij de steun van veel joodse Amerikanen. Trump is ook een fel tegenstander van immigratie vanuit Latijns Amerika. De Democraten zijn wat dat betreft wat soepeler.

Er zal heel wat moeten veranderen in de VS, want Trump staat nu in de peilingen er veel beter voor. Het wordt er allemaal een stuk spannender op.

18e Jaargang, Nr. 798.

 

 

 

Leave a Reply