Woedend

AL DIE CRISES MAAR LATEN VOORTDUREN

Rutte staat onder grote druk van zijn partij, de VVD. Die wil het aantal asielzoekers fors naar beneden halen. Er is een spreidingswet in de maak, die de rijksoverheid de bevoegdheid geeft gemeenten te dwingen om hun aandeel in de opvang van asielzoekers te aanvaarden. Met name VVD-gemeenten lieten de opvang aan anderen over. Het aantal asielzoekers omlaag brengen is bepaald geen eenvoudige zaak. Internationale wetten verplichten ons om asielzoekers op te vangen. Maar niet alleen die wetten. Het is ook een kwestie vanonbaatzuchtigheid. Zelfzucht of egoïsme is het voornaamste gebod van de gemiddelde VVD-er. Het is voor dit soort mensen de meest normale zaak van de wereld. Ze lijken zich er niet voor te schamen.  Het is deel van de opvoeding. Het vergroot je kansen bij een sollicitatie. Het maakt een vvd-er niet uit, dat de grote problemen van deze tijd niet worden opgelost.

Banken hebben boeren jarenlang gedwongen te investeren in steeds meer vee. Dat gaf niet alleen meer melk, maar ook meer mest. Dat leverde de stikstofcrisis op. Die stikstof daalde neer in natuurgebieden en planten, die gevoelig zijn voor overbemesting legden het loodje. En andere planten zoals brandnetels  deden het juist erg goed. Onderzoek heeft geleerd, dat we in Nederland gewoon te veel rundvee hebben. Het aantal koeien moet omlaag. Maar hoe kunnen de boeren hun investeringen terug verdienen? De overheid wil veel bedrijven opheffen tegen een forse vergoeding.  Met deze kabinetscrisis komt er weer een hele tijd weinig van terecht. De ware reden is, dat de fabrieken niet accepteren, dat hun grondstof voor boter, kaas en melkpoeder minder wordt. Dat is slecht voor de aandeelhouders, rijke boeren en vaak ook buitenlandse kapitaalbezitters. Dat zijn de mensen achter de BBB. Die hopen, dat de BBB in de nieuwe Tweede Kamer ook weer een grote partij wordt. Fijn voor al die aandeelhouders van de zuivelindustrie. Leve het eigenbelang.

Er is in Nederland een groot tekort aan arbeidskrachten. Hier in de omgeving zie je daarom veel Oosteuropeanen, die in de fruitteelt werken. Toch doet de VVD ook moeilijk over arbeidsmigratie. Tsja, die mensen moeten ook gehuisvest worden. Maar het mooie is, dat de buitenlandse bouwvakkers kunnen helpen bij de woningbouw. Nu hoor je, dat bouwprojecten niet doorgaan vanwege de stikstofproblematiek. En onze jonge mensen maar wachten op een eigen huis. Dank je wel VVD!

Diverse meteorologische records worden gebroken. Recent een zomerstorm in juli. Dan weer een hitterecord. Het gaat maar door. Gebeurt er nu iets aan de klimaatscrisis? Ook die zal wel weer een tijd op de lange baan worden geschoven. En dan zijn er ook nog van die gekken, die niet geloven, dat er een klimaatcrisis heerst.

Och ja, er is ook nog een oorlog in Europa. Wat merken wij ervan? Er zijn veel vluchtelingen. Ze worden in de pastorie van onze H. Nicolaaskerk gehuisvest. We hebben in onze gemeente veel te weinig sociale huurwoningen., gevolg van jarenlang rechts beleid tot we 25 jaar geleden P21 hebben opgericht. Er gaan 1200 woningen gebouwd worden. De VVD zit al vele jaren niet meer in het College. Het kan wel. We steunen de Oekraïners met geld en met wapentuig, maar het wordt tijd, dat Rusland eieren voor zijn geld kiest. Intussen werd het gas duurder en ook het voedsel, want Oekraïne is een belangrijke leverancier van graan. We hebben te maken met een flinke inflatie en veel mensen kunnen nauwelijks nog in hun levensonderhoud voorzien. De ongelijkheid neemt toe, want er zijn natuurlijk ook profiteurs.

Met al die problemen in Nederland, die om een oplossing schreeuwen is het totaal onverantwoord een kabinetscrisis te forceren. Dat maakt me echt woedend. Dat een zich christelijk noemende partij als het CDA hierin mee gaat geeft mij als christen een diep gevoel van schaamte. Terecht hield de Christen Unie vast aan haar christelijke principes.

17e Jaargang, Nr. 764.

 

Leave a Reply