Petitie Shenjun moet blijven

De Chinese moeder van Shenjun kwam door moeilijke persoonlijke omstandigheden in 2001 vanuit China naar Nederland. Haar asielaanvraag werd afgewezen. Ze raakte in verwachting en Shenjun werd geboren. Onze overheid wilde, dat zij terug naar China zou gaan.  Toen dat onmogelijk bleek, werd zij op straat gezet. Shenjun kwam evenmin in aanmerking voor het kinderpardon. Moeder en kind waren opgenomen door een echtpaar in Odijk. Zo stonden zij niet voortdurend in contact met de rijksoverheid, waarvan zij immers niets te verwachten hadden. Nu is dat de reden om afwijzend op de aanvraag voor het kinderpardon te beslissen. Als u dat ook “een rotstreek” vindt, teken dan de petitie http://petities.nl/petitie/shenjun-moet-blijven en help deze volledig geïntegreerde Hollandse jongen zijn leven bij zijn moeder en zijn “familie” en vriendjes voort te zetten.

Leave a Reply