Voor een vrij internet

Een bericht van de Avaaz Foundation

Avaaz is een wereldwijde actiegroep, die door middel van handtekeningenacties aan allerlei misstanden een halt wil toeroepen. U kunt ook meedoen, door op de link te klikken en de petitie te ondertekenen. Aanbevolen! John.

Beste vrienden,

De rijkste 1% zou voortaan kunnen bepalen wat wij te zien krijgen op het internet. Het is het einde van het internet zoals wij dit kennen, en de vernietiging van de visie van een democratische informatiesnelweg voor iedereen, die de grondleggers van het wereldwijde web voor ogen hadden.

Met Avaaz hebben we samen voortgebouwd op deze visie door het web te gebruiken om corruptie te bestrijden, levens te redden, en rechtstreeks vanuit onze gemeenschap hulp naar landen in crisis te sturen. Maar de VS en de EU staan op het punt om de rijkste corporaties het recht te geven om bepaalde delen van het internet sneller te laten laden, en andere websites die hier niet voor kunnen betalen te blokkeren of te vertragen. Ook het vermogen van Avaaz om beeldmateriaal van burgerjournalisten uit Syrië aan de wereld te laten zien of om campagnes te voeren voor het redden van onze planeet wordt bedreigd!

Aan beide zijden van de Atlantische oceaan worden nu beslissingen genomen. Maar technologiepioniers, voorvechters van de vrijheid van meningsuiting en de beste internetbedrijven vechten terug. Als miljoenen van ons zich bij hen aansluiten kunnen we de grootste oproep ooit doen voor een democratisch en vrij internet. Teken nu en stuur dit aan iedereen door:

http://www.avaaz.org/nl/internet_apocalypse_pa_eu/?btBArbb&v=34993

Tot nu toe kwamen verbeteringen in het internet ten goede aan iedereen – wanneer bijvoorbeeld het ultraconservatieve Fox News van Rupert Murdoch een snellere manier kreeg om video’s te streamen, dan genoten de onafhankelijke media die de situatie in Oekraïne, Syrië of Palestina ter plaatse laten zien van dezelfde verbeteringen. Politici noemen dit “netneutraliteit” en er waren tot voor kort in de Verenigde Staten wetten van kracht die dit beschermden, totdat een rechtbank deze recentelijk nietig verklaarde. Nu dreigt ook het Europees Parlement regelgeving door te voeren die internet providers toestaat om het web op te delen en te bepalen wat we wel of niet kunnen zien, door sites die niet betalen langzamer te maken of te blokkeren.

Maar we kunnen dit tegenhouden. Eerst zullen we met de massale steun van onze wereldwijde gemeenschap aanwezig zijn bij de openbare vergadering in de VS deze week waar de herinvoering van beschermingsmaatregelen voor het internet wordt besproken. Daarna zullen we een sterk lobby team op de been zetten om de druk op het Europees Parlement op te voeren en ervoor te zorgen dat haar comités naar de wil van het volk luisteren. Dit zal de eerste grote overwinning zijn die we nodig hebben om deze belangrijke strijd te winnen over de komende maanden.

Internet providers zoals Verizon en Vodafone lobbyen hard voor een internet voor de rijken. Zonder een massale reactie van burgers zouden ze kunnen winnen ook, en al het werk van onze gemeenschap in gevaar brengen. Het grootste deel van ons internet ligt in de VS en de EU, dus dit gaat ons allemaal aan. We hebben geen tijd te verliezen. Klik nu hieronder om je hierbij aan te sluiten:

http://www.avaaz.org/nl/internet_apocalypse_pa_eu/?btBArbb&v=34993

Toen onze gemeenschap nog maar half zo groot was als nu, bundelden we onze krachten en hielpen we het ACTA-verdrag en de SOPA/PIPA-wetgeving die massale internetcensuur zouden legaliseren te verijdelen. Vandaag de dag zijn we sterker dan ooit. Laten we nu samenkomen om de toegankelijkheid veilig te stellen van datgene dat ons allen met elkaar verbindt.

Met hoop,

Pascal, Emma, Dalia, Luis, Emilie, Luca, Sayeeda en het hele Avaaz team

One Response to “Voor een vrij internet”

  1. Rob schreef:

    Getekend.
    Vriendelijke groet,

Leave a Reply